Overvågning af nedetid på website – et driftskritisk værktøj

Hvornår har dit website sidst haft nedetid? Hvis det er et spørgsmål, som du ikke kan svare på, så har jeg et driftskritisk tip til dig.

Nedetid på dit website kan skyldes mange forskellige årsager. Hvad enten man har fået ubudne gæster (malware m.fl.), problemer hos hostingudbyderen, automatisk opdatering af software eller et spike i mængden af besøgende, så er det vigtigt at man kan lokalisere tidspunktet og årsagen for nedetiden.

Hvorfor?
For en e-commerce forretning eller SAAS hvis eneste indtægtskilde er deres online website, så kan på det sigt blive en dyr fornøjelse, og især hvis det ligger uden for ens kendskab. Sammenlignet med en fysisk forretning, vil det svare til lige at smide et “vi holder lukket” skilt på indgangen, mens medarbejderne fortsat står bag disken og venter på, at kunderne kommer ind i butikken. Det er ikke optimalt.

Et nemt og (og delvist gratis) værktøj som jeg selv bruger til at monitorere nedetid,  er Uptimerobot, hvor du på ganske få minutter kan få opsat professionel overvågning af dine websites. Programmet hjælper mig til at få overblik over hvornår mine websites har været nede, og det  sender mig ydermere en mail, når der bliver registreret nedetid. På den måde kan jeg hurtigt reagere og begynde at problemløse.

Prøv værktøjet her

Mere fra bloggen

No Comments